czwartek, 19 lipca 2007

Tuńczyk uno momento

TV na Radiowej. Spokojny rytm ludzkiego snu. Kolejne powtórki programu.
W oko wpadł mi wtedy pomysł Maćka Kuronia na szybkie danie z tuńczyka.

Żeby zjeść trzeba kupić:
- puszkę tuńczyka w oleju
- średniej wielkości cebulę
- śmietanę, najlepiej 30%
- przyprawy: mielony imbir, biały pieprz, gałka muszkatołowa, sól

jako podkład: makaron wstążki, lub ryż

No to zaczynam. Puszka z tuńczyka w ręce. Odkrywam do połowy wieko, odsączam olej na patelnie. Do tego drobno posiekana cebula. Do uduszonej dodaje rybę. Wsypuję przyprawy w ulubionych proporcjach, czyli wszystkiego po trochu.
Tymczasem dojrzewa makaron lub ryż, kwestia nastroju.
Kiedy wszystko jest gotowe, nalewam sobie szklankę lodowatej wody mineralnej i zajadam się smakołykiem oglądając TV.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

smakowało?